Overhemden | Hoe draag je een wit overhemd?

Sommige kledingstukken horen thuis in iedere kledingkast. Een wit overhemd behoort één van deze basis onderdelen van een man’s garderobe. Deze overhemden zijn erg veelzijdig en kunnen op allerlei momenten en in combinatie met verschillende outfits worden gedragen.

Niet alle witte overhemden zijn echter gelijk. Kwaliteit speelt wel degelijk een rol dus als je slim denkt te zijn door een overhemd van 2 euro bij de Zeeman te halen, kom je van een koude kermis terug.

Waar moet je dus op letten bij het dragen en het kopen van een wit overhemd?

Het kopen van een wit overhemd

Het is zeker niet teveel moeite om van te voren navraag te doen over het overhemd dat je wilt aanschaffen. Een overhemd van goede kwaliteit gaat een behoorlijke poos mee, ook al leg er doorgaans wat meer poen op tafel. Als je ziet wat je er voor terug krijgt, dan is het echter absoluut de moeite waard.

Voorbeeld van vragen die je wilt stellen zijn:

  • Is het overhemd two-fold of two-ply?
  • Zijn de knopen van echt parelmoer of imitatie?
  • Hoe groot zijn de stiksels van het overhemd?

Dubbel getwijnde (two-fold) overhemden zijn van hoogwaardige kwaliteit en dat is op verschillende manieren te merken. Deze overhemden zijn effen van kleur en zijn niet volledig doorschijnend. Knopen van parelmoer zien er prachtig uit, maar imitatie knopen van parelmoer zijn minder broos. Tot slot raden we een overhemd met een 18 stiksels per inch aan.

Het dragen van een wit overhemd

Het hangen van een wit overhemd in je kast is één ding. Het dragen van een wit overhemd vergt echter de nodige verfijning. Kies je voor een meer traditionele uiterlijk, dan is een rechte, klassieke pasvorm een aanrader. Ben je lang en gespierd, dan kun je het beste voor maatwerk gaan.

Het is ook belangrijk dat je witte overhemd niet vloekt met de rest van je outfit. Donkere kleuren als blauw, zwart en grijs doen het altijd goed. Een wit overhemd past echter bij de meeste outfits. Wel is het af te raden om jezelf volledig in het wit te hullen en de praktijk wijst uit dat een wit overhemd af steekt bij een licht groen of licht bruin outfit.

Wanneer kun je een wit overhemd dragen?

Een wit overhemd is al decennia de standaard in het zakenleven. Het kledingstuk is eenmaal makkelijk te combineren met een das. Als je een overhemd met een das wilt dragen, zul je wel moeten weten hoe je een stropdas legt anders sla je een pleefiguur. Afhankelijk van hoe je je das stropt, kun je met een wit overhemd jezelf zowel zakelijk als casual presenteren.

Conclusie: Een wit overhemd mag simpelweg niet ontbreken in jouw kledingkast. Bestel er vandaag nog één online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *